Fengende spill til mobilen

Liten gutt med smartphoneSpill på mobilen er populært som aldri før. Det finnet et ukjent antall spill å velge mellom, men ikke alle er like gode eller interessante. Det gjelder å finne et spill som fenger deg, og du kan spille når du venter på bussen, når du har litt tid mellom møtene, eller bare for å slå i hjel litt tid.

Du kan velge mellom spill som du laster ned og kan spille offline, eller spill som fungerer med WiFi-tilkobling eller mobildata. Ofte kan du velge om du skal spille mot venner – og det kan være litt konkurranse om hvem som får flest poeng.

Noen av de aller mest populære spillene til mobilen er for eksempel Angry Birds, Tiny Wings og Super Mario. Dette er spill som krever hurtige fingre og en viss teknikk, men som man fort kan lære seg. Candy Crush og andre lignende spill som går du på at du skal samle tre eller flere figurer og «knuse» dem, er også veldig populære. Dette er spill der du spiller mot deg selv, men der du samtidig kan sammenligne poengsum med venner, og på den måten kan dere konkurrere om hvem som kommer lengst. Ordspill og quiz er gjerne også gjengangere på mobilen, og dette er spill som passer for alle aldersgrupper.

En av de sentrale navnene når man skal forklare Slush’ suksess er Peter Vesterbacka, medgründer i Rovio.

Selskapet han var med å starte i 2009 skapte en av de første virkelig massive mobilspillsuksessene med Angry Birds.

Vesterbacka har gjennom flere år brukt tid – og penger han tjente fra et selskap som på det meste ble verdsatt til ni milliarder dollar – på å bygge et større miljø for oppstartsbedrifter i Finland, blant annet som medstifter i Slush, som i dag drives frivillig av studenter.

Nå er det også mulig å finne pengespill til mobilen, og det finnes mange gode spill der du kan vinne en hyggelig sum. Ved å satse noen få kroner, kan du sjekke om du har vinnerlykken med deg i dag – kanskje du stikker av med jackpotten?