Film på mobil?

Nedlastning fra skyenDet finnes mange måter du kan se film på i disse dager, det er ikke nødvendig i sitte pal foran tv’ n i stua lengre. 

Etter hvert som teknologien har endret seg, har også vårt forbrukermønster endret seg. Vi blir stadig mer opptatt av at alle tjenester skal være tilgjengelige når som helst, hvor som helst og billigst mulig. Vi vil gjerne underholdes til alle døgnets tider, spesielt når vi har døtid som for eksempel på buss eller t-bane. Det betyr at underholdningstjenester blir stadig mer brukt av oss nordmenn. Så hvordan kan vi for eksempel se film på t-banen?

Leie film

Det finnes i dag muligheter for å leie en film om gangen fra forskjellige streamingtjenester. Du kan for eksempel benytte deg av iTunes hvor du kan kjøpe tilgang til filmer eller tv-serier, selv om dette fort kan koste noen kroner. En annen tjeneste du kan prøve er https://www.film2home.se/no hvor du også kan leie enkelte filmer og tv-serier helt ned i 9 kr pr film.

Dette er spesielt bra om du skal ut på lengre reiser gjerne med tog eller buss. Da kan du leie flere filmer, og ha noe å se på gjennom hele reisen. For kortere reiser kan det være greit med sitcoms eller tv-serier.

Direkte fra tv-kanaler

De fleste tv-kanaler som NRK og Tv2 har et godt utvalg film og tv-serier tilgjengelig på sine sider. Det betyr at du som regel streamer gjennom spillere på deres nettsider. Noen amerikanske lar deg også gjøre dette om du har de rette innstillingene på din mobile enhet. Flere tv-kanaler har også betalingstjenester som du kan benytte deg av for å få tilgang til alt deres materiale på nett. Fordelen med denne tjenesten er at du har nyheter og debattprogrammer tilgjengelig hele tiden, ikke bare tv-serier og filmer.

Youtube

Youtube må ikke undervurderes som leverandør av underholdningstjenester. Her har du mange muligheter til å se tv-serier, filmer og lignende. Gjerne oppstykket i forskjellige deler, men det er tilgjengelig hvertfall. Du finner også morsomme klipp og musikkvideoer her, og du har mulighetene til å lage egne spillelister slik at du er forberedt før reisen. På den måten kan du alltid ha favoritt musikkvideoene dine alltid tilgjengelig. Du kan se matprogrammer som for eksempel Masterchef og bli inspirert til å lage spennende middager når du kommer hjem.

Nedlasting

Denne måten er ikke fullt så stueren som de andre tjenestene, ettersom det ofte ikke er betalte tjenester og de som har laget produktet dermed ikke tjener noe på at du benytter deg av det. Men det er alt etter hvilke tjenester du benytter deg av. Noen av tjenestene kan du betale for medlemskap og på den måte bidra slik at det er lovlig nedlasting.

Det finnes noen ulemper med denne måten å se film på mobilen dog. Det kan fort ligge virus og andre ting inne i filene, og dette kan skape store problemer på mobilen din. Det er også en måte som bruker mye plass på mobilen, mens streaming bare tar bredbånd.